Evenimente desfasurate
20.11.2015 Padurile "Mic si ecologist"!

Cu suflet plin de bucurie si mandrie, PRIMAVARA SI TOAMNA SE NASC NOI PADURI "MIC SI ECOLOGIST".
Incepand din toamna anului 2011, Proiectul AFS "Mic si ecologist" i-a antrenat si invatat pe cei mai jucausi locuitori ai Bucurestiului si judetului Ilfov sa sustina dreptul nostru al tuturor, la aer curat si sanatate prin impadurirea unor importante suprafete de teren din jurul Capitalei. Pana acum au luat nastere 9 mini-paduri "Mic si ecologist" in care am plantat cu copii si pentru copii peste 83.000 copacei (stejari, frasini, salcami), paduri pe care le intretinem si supraveghem in continuare pentru a le asigura cele mai bune conditii de dezvoltare si crestere frumoasa.

Imagini eveniment...

15.09.2015 In primul rand sunt copil nu "autist"!

Campanie de strangere de fonduri: In primul rand sunt copil, nu "autist"! - Terapia 3C, o noua piesa in puzzle-ul recuperarii Autismul este una dintre tulburarile care afecteaza dezvoltarea unui numar tot mai mare de copii. Copilului cu autism ii este dificil sa comunice, sa se joace, sa invete. Ii este dificil, dar nu imposibil. Acesti copii au posibilitatea de a se recupera psihomotor si de a-si cunoaste si folosi mai bine corpul pentru a se adapta mediului de viata si activitatilor de zi cu zi. Alaturi de ei, parintii si specialisti din ONG-urile partenere in proiect, vor invata cum sa ii sustina si cum sa le fie parteneri pe drumul recuperarii.

Prezentare campanie...

15.09.2014 Sanatate si culoare

Proiect derulat cu misiunea de a promova comportamentul - grija pentru sanatate si un stil de viata armonios al copiilor si al intregii familii prin folosirea unor produse de dezvoltare in acord cu tendintele eco/nontoxice/cat mai putin invazive pentru organism. Promovarea unei conduite sanatoase si a produselor/rechizitelor netoxice. Desfasurare proiectului in perioada 2014-2016

Imagini eveniment...

01.07.2014 Adopta si tu un delfin!

In lunile iunie 2012, 2013 si 2014, AFS si copiii de la gradinite si scoli bucurestene au strans fonduri pentru achizitionarea unor dispozitive acustice de indepartare a delfinilor de plasele de pescuit maritim, ce vor fi amplasate in Marea Neagra. Fiecare copil a primit o bratara siliconica pe care sa o poarte cu mandrie la manuta toata vara si care va marca adoptia unui delfin, un certificat de "Parinte adoptiv de delfin" si un delfinas de plus - noul lui prieten in miniatura. Pentru ca toti vrem si credem intr-o lume mai buna, mai frumoasa, mai sanatoasa! Alatura-te noua in acest proiect! Trimite un mail la adresa contact@familiesanatoasa.ro daca doresti mai multe informatii. Noi suntem parintii planetei de maine!

Prezentare eveniment...

13.04.2012 Daruri din suflet.

Asociatia "Familie sanatoasa" si Gradinita 251 din Bucuresti au mers la Draganescu - Mihailesti, Ilfov sa imparta cadouri copiilor de la gradinita si scoala din localitate. Ne-am distrat, am cantat, am recitat si am legat frumoase prietenii.

Imagini eveniment...

29.10.2011 S-a nascut prima padure "Mic si ecologist"!

Romania incepe sa inverzeasca in mainile copiilor! Acesta este mesajul micutilor membri ai Clubului VIP "Mic si ecologist" care sambata au paricipat la prima actiune de plantare, din lungul sir de actiuni ce se vor desfasura incepand cu aceasta toamna.

Imagini eveniment...

31.05.2011 Festivalul national de folclor

Festivalul national de folclor - concurs intre gradinite. Evenimentul pilot, a avut loc in data de 31.05.2011 in AFi Palace Cotroceni si au participat peste 25 de gradinite din Bucuresti. Acestea au pregatit cantece si dansuri specifice romanesti si au concurat asiduu pentru un loc pe podium. Etapa pilot face parte dintr-un sir de evenimente dedicate traditiilor si valorilor vechi romanesti, ce vor avea loc pe parcursul anilor viitori. De acum, ziua de 1 iunie va avea pentru noi o dubla semnificatie, pentru ca vom sarbatorii, ne vom reaminti si vom reinnoi impreuna cu copiii, chiar de ziua lor, vechile traditii, porturi, jocuri si cantece populare romanesti. Curatele si apreciatele valori populare stravechi sunt readuse la lumina in cel mai frumos si proaspat fel cu putinta, prin copiii nostri.

Imagini eveniment...
Evenimentul lunii
GRADINITA ARMONIEI

"Gradinita armoniei" este un nou proiect de educatie timpurie al Asociatiei Familie Sanatoasa ce isi propune sa dezvolte abilitati socio-emotionale la copiii de varsta prescolara. Proiectul "Gradinita armoniei", derulat de Asociatia Familie Sanatoasa in perioada decembrie 2015-iulie 2016 este un proiect realizat cu sprijinul companiei ING Bank si se va desfasura la sediul Gradinitei cu program prelungit "Albatros" din orasul Navodari, judetul Constanta.Aceasta initiativa a luat nastere din dorinta noastra de a le oferi copiilor sansa de a deveni adulti echilibrati. Dezvoltarea inteligentei socio-emotionale reprezita una dintre componentele de baza ale adaptarii copilului si adultului. Perioada prescolara este perioada propice pentru punerea bazei abilitatilor socio-emotionale.
In fiecare saptamana copiii vor participa la jocuri si activitati prin care vor invata despre emotii si despre strategii de reglare emotionala, dar si despre cum sa formeze relatii sociale functionale cu ceilalti copii si cu adultii din viata lor. Proiectul "Gradinita armoniei" are in centrul sau copiii prescolari. Insa acestia sunt sustinuti in dezvoltarea lor de parintii lor si de cadrele didactice din Gradinitei cu program prelungit "Albatros" din orasul Navodari. Astfel, pe langa activitatile dedicate special copiilor, vor avea loc si ateliere pentru parinti in care acestia vor invata despre ce simt copiii lor si despre metodele prin care sa ii ajute pe copii sa isi exprime emotiile, vor invata despre disciplinarea pozitiva a copilului si gestionarea comportamentelor dificile, despre comunicare asertiva cu copilul si despre felul in care corpul copilului poate exprima trairile emotionale ale acestuia prin diferite boli (psiho-somatizare).
Cadrele didactice din Gradinita cu program prelungit "Albatros" vor beneficia si ele de ateliere de discutii cu psihologul astfel incat sa cunoasca strategiile prin care pot contribui la formarea abilitatilor socio-emotionale ale copiilor prescolari.
Va vom informa in perioada urmatoarele despre calendarul activitatilor si despre rezultatele obtinute in urma derularii proiectului nostru!Evenimentele viitoare
COPIII INVERZESC ROMANIA!

Cei mai mici si mai entuziasti iubitori ai naturii se vor implica an de an, alaturi de parintii si profesori lor, in actiuni concrete de protejare a mediului, organizate de AFS. Astfel vor lua nastere Padurile plantate in campania Mic si ecologist, in care fiecare copacel va purta numele dat de copilul care l-a sadit. Toti copaceii vor avea cate un parinte (Certificat AFS de Parinte Adoptiv de Copacel) alaturi de care sa creasca si de care va fi ocrotit intocmai ca un adevarat membru al familiei. Micii participanti la aceasta campanie sunt prescolari si scolari ai gradinitelor si scolilor, care impreuna cu parintii si profesorii se inscriu ca ajutoare de nadejde la plantare, Mici si Mari Voluntari Verzi AFS, care plini de avant si energie dau nastere frumoaselor paduri de maine. Pe langa informatiile de un real folos si foarte interesante acumulate in cadrul lectiilor si demonstratiilor, membri si voluntarii AFS si specialistii silvicultori ii vor invata si ajuta pe cei mici sa planteze corect si apoi se vor ingriji ca toti copaceii sa se nasca si sa creasca in cele mai bune conditii.
Valoarea si perceptia muncii voluntare in echipa, alaturi de colegi, prieteni, cei dragi si invatatori si rezultatul atat de frumos dar si impresionant prin dimensiunea lui fizica, ii stimuleaza pe cei mici, ii umple de mandrie si respect pentru munca depusa, ii motiveaza si le creste stima de sine si increderea in fortele proprii. Sunt entuziasti sa invete (de la membri AFS si de pe site www. micsiecologist.ro ) dar si sa-i invete la randul lor pe prieteni si parinti, familie despre noutatile ce le afla despre toate aceste domenii (natura, fauna si flora, ecologie, tehnica, evolutie, echipa, dezvoltare, munca cu rezultate frumoase etc) Se urmareste deci impregnarea si invatarea inca de la varste fragede a unor valori si principii de viata sanatoase si frumoase dar si ajutarea la o dezvoltare personala corecta si de succes a celor mici. Informatii folositoare pentru conturarea unor caractere si principii frumoase de trai pentru copiii nostri vor fi tot timpul la indemana dvs, cadre didactice si parinti, pe site-urile noastre sau prin intermediul proiectelor pe care le desfasuram si comunicam.
Va asteptam alaturi de noi, sa ne impartasiti din experiente sau cunostintele dvs in domeniu, pentru a le putea furniza celor mici dar si celor mari cat mai multe date pretioase pentru o dezvoltare armonioasa. Suntem cu adevarat onorati ca ne sunteti alaturi!Stiri de ultima ora
Informeaza-te, citeste, asculta...

Iata cateva link-uri cu stiri si evenimente ce au loc in tara pe domeniile educatiei, mediu, sanantate si social. Asteptam cu interes noutati in toate aceste domenii pe adresa de email contact@familiesanatoasa.ro pentru a le pune la dispozitia tuturor cititorilor nostri.

Ecology and Society

How to plant a tree
Dezvoltarea prescolarului tau

Fii un bun model pentru copilul tau